Financile korting betekenis


financile korting betekenis

geboekt in het bedrijfsresultaat. Onder Instellingen Factuuropties kunt u het standaard kortingspercentage en aantal dagen betalingstermijn instellen. Het BTW wetboek (artikel 28) meldt ook dat de korting voor contante betaling niet tot de maatstaf van heffing behoort. U factureert 100 x 100 EUR.000 EUR, maar met 2 korting moet de klant slechts.800 EUR betalen.

Een financile korting, ook wel disconto of korting contant genoemd, dient dan ook niet in het bedrijfsresultaat te worden geboekt, maar in het financieel resultaat.
Een tweede belangrijk verschil tussen handelskortingen en financile kortingen is het tijdstip waarop de korting verworven.
Noch op het bedrag van de financile korting noch op het bedrag van de kredietbeperking wordt BTW aangerekend.

Zeker voor particulieren telt dat de factuur kontant te betalen. Het is mogelijk om een korting op het totaalbedrag en een korting op een factuuritem te combineren. Echter is het steeds nodig om het totaalbedrag zonder financile korting in te boeken als ontvangen betaling om de factuur in status betaald te plaatsen. Verleende korting bij contante betaling: 2 of 500 EUR. Btw 21 op 24500 EUR.145 EUR. In tijden waarin het krediet zeer goedkoop is, moet u echter goed nadenken over de hoogte van de korting. Vult heel holland zingt hazes korting u een percentage in, dan houdt Venice rekening met de financile korting bij het berekenen van de BTW. Men kan ook een handelskorting toekennen na klachten vanwege de klant omdat goederen of diensten niet overeenstemden met de afgesproken kwaliteitsvereisten. U krijgt er ook de mogelijkheid om standaard voor elke nieuwe factuur financile korting toe te kennen. 5 dagen of op de vervaldag.

Ns studenten korting na studie, Opencart kortingsbon 1111, Fuva kortingscode, Hockeyspullen.nl kortingscode,


Sitemap